Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2013 09:39 - Доклад на българското МВнР: нападението срещу израелските туристи в Бургас, е дело на "Хизбула"
Автор: energywatch Категория: Новини   
Прочетен: 3223 Коментари: 6 Гласове:
21

Последна промяна: 18.01.2013 10:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Доклад на българският министър на външните работи гласи,: че нападението срещу израелските туристи в Бургас е извършено от "Хизбула" - това съобщава израелския сайт "Мако"

  Тази информация е тиражирана бързо и в други рускоезични и англоезични израелски сайтове. . .  

 Доклада е бил представен от Младенов при “неочакваното” му посещение в Израел в четвъртък и е оповестен около десетина дена , след като американския конгрес прие осъдителна резолюция за “Хизбула”

 Очаква се, че докладът ще бъде публикуван скоро и ще измени позицията на Европейския Съюз за "Хизбула" в последствие. След което  "Хизбула" ще бъде внесена в черния списък и ще бъдат блокирани сметките й в Евросъюза

Съгласно доклада, с който са запознати премиера Бенямин  Нетаняху и президента Шимон Перес нападението в Бургас, е подготвено и извършено от ливанската терористична групировка "Хизбула". Докладът е бил представен от министъра на външните работи Николай Младенов по време на неговата официална визита в Израел. Израелски сайтове указват, че това е черновата на доклада.

 Обръща се внимание на правотата на факта, че Израел веднага е указал извършителя!

Съгласно данни от следствието трима от четиримата терористи са пристигнали в страната от страни от Евросъюза около 20 дена преди терористичния акт.

image


 Сайтът "Мако" също показва, че източник в израелското правителство, коментиращ посещението на българската делегация в Израел пред  Reuters, е казал само, че на срещата са били обсъдени теми, свързани с въпросите за сигурността, и е отказал  да навлиза в подробности.

 По същото време министъра на вътрешните работи Цв. Цветанов е бил в Дъблин на среща с ресорните министри и ги е информирал за последните данни за атентата.  

 За българските медии от Външно казали, че темата за атентата е била дискутирана в Израел, но не дали подробности

 Очевидно България се опитва да играе (въвлечена или не) на полето на Близкоизточния геостратегически театър, за което са необходими интелект, дипломатичност, силни служби и армия  и не на последно място принципност с партньорите! Там вътрешно политически словоблудство от вида сутринта три пъти ДА, на обяд три пъти НЕ, а накрая “еще не вечер” не минават!

Принципност, която  никак не се връзва, че под егидата на Министерство на външните работи само няколко месеца преди атентата, беше проведена “суперсекретна” среща на лидери на сирийската опозиция в хотел край Правец, контролиран от представителите на най-голямата руска фирма у нас, за които “Wikileaksпозовавайки се на грами на американското посолство , че са свързани с руските служби и на само стотина метра от апартамент, ползван от руския посланик!

Нека да напомним, че летище “Сарафово”  е на по малко от от 150 км.  Авиобаза "Безмер", която от 2006 г. е военновъздушна база на НАТО след подписване на договор между Република България и САЩ за съвместно ползване

 На 18, юли  2012 г. на летище "Сарафово"  до град Бургас бомба избухна в автобус, превозващ група от израелски туристи. Жертви на атаката са били шест души: българският шофьор  Kisev Мустафа (36), от с. Юруково и пет израелски туристи Кохава Шреки (44) от Ришон Лезион, Ицхак-Колаги Идан (28) от Петах Тикви,  Амир Менаше(28), от Петар Тикви, Маор Харуш (25), от Акка, и Елиор Цена (26), от Акка.







Гласувай:
21



1. chavdar01 - ТОВА ИЗЯВЛЕНИЕ НА МЛАДЕНОВ Е ПЪЛНА ПОЛЮЦИЯ!!!
18.01.2013 10:18
ГЕРБЕРАСТИТЕ ПАК НИ ВКАРВАТ В НЯКАКЪВ НОВ ЛОШ ФИЛМ!
цитирай
2. energywatch - И аз от това се опасявям!
18.01.2013 10:29
Очевидно не случайно Борисов с основните министри беше наскоро в САЩ! За срещата не изнесоха НИКАКВИ подробности! Мътните води са опасни, крият мъртви течения!
цитирай
3. kostadin - Той е служил казарма в Израе...
18.01.2013 10:51


Ифандиев:Николайчо Младенов е плод на изключително лошо,вредно дърво

Настоящият външен и бивш военен министър - евреинът Николай Младенов е карал казарма в Израел, завършил Royal College в Лондон с дипломна работа на тема "Израелски ядрени сили". Това обяснява защо бе нападнат при посещението си при българските войници в Кандахар.

Между 1996 и 1998 г. е програмен директор на фондация “Отворено общество”, София (на унгарския евреин и американски милиардер Дьорд Шорош).
След това е програмен кординатор в Социалния отдел за България на Световната банка.

Младенов бе гост през май 2010 г. във Вашингтон на конференция на Лигата срещу поругаването (Anti-Defamation League) - една от най-значимите еврейски организации в САЩ. Той подчерта силните връзки между България и Лигата.
Министър Младенов изрази загриженост от нарастването на антисемитизма в Европа и посочи, че трябва да се следва политика на нулева търпимост към всички форми на антисемитизъм.
Младенов е масон по шотландския ритуал, за което има цяла предаване в "БТВ - репортерите" (може да се види в архива на сайта на БТВ).

Еврейското му потекло го свързва със световния лидер Джордж Сорос, твърди се, че двамата са били повече от интимни.
След престоя си във фондацията Ники се залюбва с Филип Димитров – някои медии тогава с половин уста разкриват близки интимни отношения между двамата.
Повече вижте на:

http://bgsviat.narod.ru/BulgAria_dnes/4ujda_vlast.htm
цитирай
4. energywatch - Току що българския парламент гласува искане за изслушване на министър МЛАДЕНОВ,
18.01.2013 11:22
по въпроса за разговорите в Израел, Имаше изказвания от Атака и ДСБ в подкрепа на изслушването, доколкото тази информация засяга националната сигурност! Искането за изслушване беше отхвърлено (вероятно с гласовете депутатите от управляващата партия)!
цитирай
5. watchtowerman - Сведенията от американските медии относно посещението
19.01.2013 11:40
на Борисов-Цветанов в САЩ е, че Обама е оказал "натиск" - докладът от атентата в Бургас да не се "връзва" с Хизбула. Същите медии подчертават становището на опозиционната Републиканска партия в Конгреса, която подкрепя РЕАЛНИТЕ изводи от разследването на атентата, а именно - че е извършен от хора на Хизбула.
цитирай
6. energywatch - Вкарват ли България,
19.01.2013 12:00
(не без помощта на нашите управници) в нова геостратегическа игра? Мисля, че да!
В тази игра ние разполагаме с малко "козове" (ресурс), но по лошото е и че капацитета на управляващите едва ли би стигнал да "отиграе" успешно тези "козове".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: energywatch
Категория: Политика
Прочетен: 422232
Постинги: 58
Коментари: 370
Гласове: 12092
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031