Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2017 09:30 - ПРЕПЕЧАТКА ОТ В. ГАЛЕРИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3165 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.06.2017 10:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Владислав Горанов и Ивайло Московски живеят в луксозен комплекс на Кирил Домусчиев Автор: Иван Велчев, в.Галерия ВСИЧКИ СТАТИИ НА АВТОРА  01.06.2015  32 коментар/а Московски е собственик чрез майката на децата си, а Горанов - наемател. По пазарни критерии финансовият министър би трябвало да плаща поне 2 хиляди евро - сума, далеч по-голяма от заплатата му като депутат и министър. image

image

 

Двама министри живеят в луксозния столичен комплекс на фирмата „Есте Пропъртис“, собственост на президента на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев, установи разследване на „Галерия“.


Обитатели на лъскавите блокчета в престижния кв. „Изток“ са транспортният министър Ивайло Московски и финансовият Владислав Горанов. Комшийка по имот на двамата е нашумялата напоследък Мила Георгиева, арестувана в началото на годината и разследвана като лидер на група за мокри поръчки.


Комплексът „Есте Хоум енд Спа“ на братя Домусчиеви е един от най-луксозните в София. Председателят на КРИБ и мастит бизнесмен не крие приятелството си с висши политици, сред които и премиерът Бойко Борисов. Борисов наскоро откри трибуната „Моци“ на стадиона в Разград, а след това Кирил Домусчиев няколко пъти нарече журналист „олигофрен“ и го избута грубо с репликите: „Не искам да те виждам тук“ и "Питай Влади Горанов дали е имало празни места по трибуните".

Едва ли така Домусчиев се обръща към министъра на транспорта Ивайло Московски, който кара втория си мандат в правителството на ГЕРБ и се шири на 166 кв.м в комплекс „Есте“.


Формално той няма нищо общо с покупко-продажба на апартамент в имението на Кирил Домусчиев. За разлика от 38-годишната Маринела Сталинова Тодорова. Тя е майка на двамата му синове и по информация на „Галерия“ от Народното събрание те живеят заедно, въпреки че слуховете пращат Московски в обятията на известна плеймейтка и негова красива колежка, бивш депутат.
Маринела Сталинова е от Плевен, както и Ивайло Московски. Двамата са заедно още от гимназията. Имат деца, живеят заедно, но никога не са сключвали граждански брак.

 

image

 

Точно майката на децата на Московски Маринела е купила жилище в луксозния комплекс на Кирил Домусчиев. Това се случва през юни 2011 година, месец след като Ивайло Московски е станал министър, благодарение на това, че титулярят на поста Александър Цветков подава оставка.

Огромното жилище от 166 квадратни метра не е единствената придобивка на Маринела и Московски. Те си купили и паркомясто, а след това и подземен гараж в блок 5 на комплекса.


Официално Ивайло Московски няма никакви имоти в София на свое име, но жители на комплекса, построен от Домусчиев, свидетелстват, че често го забелязват там - в апартамента на Маринела. Жилището е купено с кредит от гръцка банка, който е рефинансиран от „Креди Агрикол“. Последната се преименува в банка „Виктория“, след като КТБ на Цветан Василев я купи от френските й собственици малко преди империята му да рухне.

През септември 2014 година Маринела Сталинова плаща дълга си към банка „Виктория“ на Цветан Василев, която също последва съдбата на КТБ. Източник на „Галерия“ от политическите среди е убеден, че договорът за рефинансиране на жената до Московски с втората банка на Цветан Василев е бил с преференциални условия, далеч от пазарната логика по това време. Остава тайна на каква цена е сключена сделката между фирмата на братя Домусчиеви и Маринела Сталинова. В декларацията на Московски пред Сметната палата този имот не е посочен. От 2011 година, когато е сделката, до днес Московски не е декларирал никакви спестявания.

През 2015 година Московски и Маринела вече са собственици на жилището от 166 квадрата. Освен това през миналата година са си купили и къща в Банкя, недалеч от тази на Бойко Борисов, а продавач е известен столичен адвокат.

Жител на комплекс „Есте“ е и колегата на Ивайло Московски Владислав Горанов. Финансовият министър обаче живеел там под наем със съпругата си. Или поне това е последната информация, с която разполагат колегите му от ГЕРБ. Горанов беше в Разград преди две седмици за откриването на трибуна „Моци“ и концерта на Цеца Величкович за празника на футболен клуб „Лудогорец“. Той лично преряза лентата на стадиона заедно с премиера Борисов и хазяина си Кирил Домусчиев.
Иначе Влади Горанов и жена му имат три апартамента в София. 

Любопитно е, че той напусна парламента през февруари 2014 година, защото вземал малка заплата. Тогава е имал по сметките си 25 хиляди лева. Само няколко месеца по-късно те стават 88 хиляди. През това време Горанов беше назначен за директор в Общинска банка. За този кратък период финансовото състояние и на съпругата му се е подобрило драстично. Според запознати с контактите му Владислав Горанов е приятел с Кирил Домусчиев от 2009 година, когато е заместник-министър. И откакто в медиите излезе прословутата му снимка с Делян Пеевски.

 

image

 

Наред с хората от висшия ешелон на властта, в комплекса на Домусчиев апартамент има и Мила Георгиева. 47-годишната бизнес дама е арестувана два пъти - веднъж през 2012 година заради източване на 16 милиона ДДС, а втория път - в началото на тази година. Обвинена е като ръководител на престъпна група, която разпространява наркотици, поръчва палежи, рекетира. Освен това ще отговаря, че е организирала опити за убийства на Радо Слънцето, човек на Таки, дясната ръка на Брендо Жоро Шопа и приближения до Маргините Тихомир Дочев-Мравката. Жилището на Мила било ползвано и от сина й Мартин, който също е част от бандата, но успя да избяга. По време на арестите апартаментът й в „Есте“ също е бил обискиран от полицията, както и къщата в Банкя, където тя живее. 

 

 

 

Жената на Московски на служба при Петя Славова 

 

Маринела Сталинова, жената до министър Московски, ръководи една от фирмите на банкерката Петя Славова, показва справка в Търговския регистър. Маринела е член на Управителния съвет на „Черноморско злато“ АД, както и представител на дружеството. Мажоритарен собственик на акциите е „Феста Холдинг“ на Петя Славова.
Това обстоятелство остава скрито за широката публика, защото Ивайло Московски не го е декларирал нито като конфликт на интереси, нито в Сметната палата.
Източник на „Галерия“ разказва, че Маринела Сталинова и Петя Славова са близки приятелки от много години.

Фирмата „Черноморско злато“, която се ръководи от жената до министър Московски, всъщност е производител на алкохол - вино, ракия и бренди. Дружеството има две винарни, а седалището му е в Поморие. Маринела Сталинова ръководи фирмата от София, удобно разположена в апартамента си в „Есте хоум“ на Кирил Домусчиев.
Напоследък работодателят на министерската жена Петя Славова нашумя със скандално дело за кражба на 9 милиона лева от сметки на три фирми, контролирани от разстреляния през 2014 година Борислав Манджуков. Съдът на първа инстанция върна част от сумата на майката на Манджуков, но в Апелативния съд се яви адвокат менте, който оттегли иска на почернената майка на Манджуков. 

 

 

 

В ресторанта на милионера няма хладилници 

 

Ресторант „Есте“ е перла на комплекса на собственика на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев. Мястото е предпочитано за изискани и дискретни срещи от всички богати политици и бизнесмени в страната. 

Добре обучени келнери преценяват всеки клиент още на входа и ако заключат, че не е подходящ за изисканото заведение, казват на посетителя, че вътре има частно парти.

Ако клиентът е определен като благонадежден, той е допускан в ресторанта, в който цените са по джоба само на най-преуспелите българи. 

 

image

 

Интериорът е скъп, макар и леко еклектичен, най-вече заради фототапет и пластмасови колони, които контрастират със скъпите пури на посетителите и японското уиски, което е сред най-модните питиета в ресторанта. Ленените салфетки са сложени в халки с камеи, които обаче са изкуствени. 

За сметка на това обслужването е перфектно, а като в най-скъпите ресторанти на Запад келнерите обясняват в продължение поне на 5 минути особеностите на всяко поръчано ястие. 

Най-голямата гордост на ресторанта са не само безумно скъпите питиета и изискани ястия, а фактът, че в заведението няма хладилници. Ако закупените продукти не се сготвят и консумират в деня, те никога не се замразяват, а се изхвърлят. 

Практика, която съществува например в парижкия „Риц“.  

 

image

 

 

 

„Есте“ - лукс в центъра на София


Двамата министри от кабинета „Борисов 2“ имат привилегията да живеят в най-луксозния затворен жилищен комплекс в София, поне според интернет сайта на компанията. Ивайло Московски и Владислав Горанов обитават четиристайни жилища. Московски е собственик чрез майката на децата си, а Горанов - наемател. 

 

По пазарни критерии той би трябвало да плаща поне 2 хиляди евро - сума, далеч по-голяма от заплатата му като депутат и министър.

 

image

 

„Есте Хоум“ се намира в престижния квартал „Изток“, недалеч от прословутия ресторант „Монтера“, където се събират стари кадри на ДС. Това заведение обаче бледнее пред суетата на суперскъпия ресторант „Есте“ в комплекса, където влизат само отбрани и платежоспособни клиенти.


Комплексът има 9 блока, спа и търговски центрове, административна сграда, басейни и вътрешни дворове, които са на разположение на виповете.
Братя Домусчиеви на практика са собственици на цял квартал заедно със земята, заключен между четири улици. 

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737825
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031